DisTopik-O

VS

Joc d’Orientació eXperimental

Una aventura immersiva on les nocions d’orientació, l’estratègia i el control dels tempos seran decisius. També una mínima forma física, ja que sovint ens tocarà córrer. Canviem el “mapa en mà“, pel “mòbil en mà“.

Només per a SO Android amb GPS i brúixola digital.

Al final d’aquesta pàgina et podràs descarregar l’APP per Android, tot i no estar a Google Play –encara. Per a instal·lar-la, hauràs de donar permisos per instal·lar des de “llocs desconeguts”.

Una altra iniciativa del @presipatidors 😉

Per aclamació popular de gent “analògica”, a qui agrada més anar mapa en mà que no pas mòbil en mà, també prepararem un mapa físic per “jugar” aquesta Aventura… però serà junt amb l’APP GPS Orienteering Run (GPSO), i NO serà fàcil… tampoc… us podeu descarregar el Mapa de la Base[iA]1 amb el circuit GPSO Codi: nncrle2a

-T’hi atreveixes?

A la Vall del Riudebitlles recentment hem descobert un “portal” cap a una realitat paral·lela i totalment distòpica, on les màquines amb “IA” (Intel·ligència Artificial) s’han apoderat d’aquest territori sense cap control… i el més inquietant: no hem pogut contactar amb cap persona.

Ha estat per casualitat… estàvem desenvolupant una eina digital per a un dispositiu mòbil, quan aquesta, s’ha connectat automàticament a aquest món paral·lel…

Hem desenvolupat una eina per a dispositius mòbils Android. Aquesta eina és una Brúixola digital que ens permetrà entrar en un món virtual paral·lel, on una infraestructura basada en [iA] (intel·ligència Artificial) ha pres el control d’un món distòpic. Qui sap si aquest serà el món que ens espera… i és el que hem d’investigar.

A mesura que anem desenvolupant la nostra Brúixola digital i realitzant proves de camp tot endinsant-nos en aquest món virtual, hem pogut hackejar alguna connexió [iA] i esbrinar algunes coses, així com alguns dels seus punts febles. Però també la seva capacitat d’autodefensa, que és realment impressionant.

Tot i així, creiem que la [iA] ens ha detectat, ja que d’un temps ençà, quan entrem al món virtual, la nostra Brúixola, de tant en tant, pateix algun tipus de distorsió que afecta al GPS… a més a més, els atacs aleatoris de la [iA] s’han intensificat.

Pel que hem pogut esbrinar fins ara, les [iA] tenen instal·lades al llarg del territori, unes Balises que xuclen l’energia que necessiten de la terra per subsistir i desenvolupar-se. Hi ha una Base Central [iA] i d’altres de secundàries. També altres elements d’autodefensa repartits estratègicament pel territori.

En les nostres incursions de prova en el món virtual, vam poder trobar la Base Central [iA]… no va ser fàcil… a més a més, no hi vam poder accedir, ja que ens demanava un Codi d’Accés de 9 xifres… i això ens va fer pensar que en les bases [iA] secundàries hi podia haver parts d’aquest Codi. I així va ser… vam poder obtenir 1 número del Codi, amb força dificultat i patiment… ja que no va ser gens fàcil. Aleshores, vam deduir que si en cada base [iA] secundària hi havia 1 sol número de Codi, hi hauria en total… 9 bases [iA] secundàries? I què ens trobarem si finalment hi podem accedir? Quines respostes hi trobarem?

Tal i com us hem esmentat, la [iA] te un mecanisme d’autodefensa impressionant… però amb estratègia, control dels tempos, i una bona dosi d’autocontrol, creiem que es poden flanquejar…

Mitjançant la nostra Brúixola digital, entrarem en aquest món virtual paral·lel per intentar esbrinar com la [iA] ha acabat dominant aquest territori d’abast incert. I si hi ha més zones afectades…

Segons el nostre parer, tenim 2 objectius clars:

  • Prioritari: Accedir a la Base Central [iA] mitjançant un Codi d’Accés, en que cada base [iA] secundària en conté una xifra, i a veure què ens trobem…
  • Alternatiu: Desactivar/destruir totes les Balises [iA] per a que la infraestructura [iA] es quedi sense energia i s’autodestrueixi automàticament.

Tot i així, tenim alguns dubtes…: què passarà si assolim l’objectiu Alternatiu abans que el Prioritari? No sabrem les vertaderes intencions de la [iA]… i si assolim l’objectiu Prioritari i resulta que el que esbrinem de la [iA] és quelcom perillós, haurem de passar a l’objectiu Alternatiu a corre-cuita? Mmmh…

Amb la Brúixola digital que hem dissenyat, podrem entrar al món virtual paral·lel i moure’ns pel territori REAL, però interactuant amb els objectes del territori VIRTUAL, gràcies als sensors GPS i brúixola digital del nostre dispositiu mòbil.

No hi ha un punt d’inici o retorn prefixat… allà on executem l’aplicació mòbil dins el territori esmentat, se’ns obrirà el portal virtual.

Hem determinat que l’abast del territori que ocupa la infraestructura [iA] és el següent, entre Sant Pere de Riudebitlles i Torrelavit, a la Vall del Riudebitlles:

Suposat abast infraestructura [iA]
  • 165 Waypoints geolocalitzats (+ de 200 objectes interactius)…
  • Uns 12 km2 de terreny de Joc…
  • Més de 40 km de ruta per tal d’assolir tots els objectius…
  • Uns 1000m de desnivell positiu…
  • Impossible d’assolir en una sola jornada… o no…

Podem entrar i sortir del món virtual tantes vegades com vulguem, i des d’on vulguem dins el territori determinat. L’estat d’aquest món quedarà tal i com l’hem deixat en l’última visita… tot i que alguns objectes es puguin regenerar automàticament o desaparèixer, els objectius principals assolits quedaran intactes en l’estat que els haguem deixat.

La nostra posició i la de la resta d’objectes de l’escenari de Joc, està establerta en coordenades GPS reals i hi interactuem per contacte o proximitat.

Traçar rumbs i cercar el millor camí sense perdre’l, serà habitual per tal d’assolir els nostres objectius.

Abans d’entrar… al dispositiu mòbil: GPS activat i brúixola ben calibrada (per calibrar la brúixola moveu el dispositiu mòbil com si dibuixéssiu el signe de l’infinit en l’aire).

IMPORTANT: l’APP SEMPRE ha d’estar activada i en primer pla. Si es bloqueja el mòbil no funcionarà!

BATERIA: Penseu que al tenir el Joc sempre en primer pla i en pantalla, la bateria del mòbil s’esgotarà en unes 2 o 4 hores, segons la capacitat d’aquesta. Amb una càrrega completa de 5000mAh em dura unes 4 o 5 hores de Joc. Si teniu pensat aventurar-vos més estona, porteu-vos un carregador mòbil.

Allò de caçar “Pokémons” pot estar molt bé… però això… això… 😉

Temps

En iniciar el Joc, o la Partida, tan fa com ho anomenem, quan entrem al món virtual per primer cop, partim amb un temps de 3600″ (1 hora). Aquest temps es pot incrementar assolint objectius o disminuir dràsticament si patim un atac. Amb el Joc iniciat, comença el compte enrere.

Vides

Degut a la dificultat del Joc, també partim amb 10 Vides. Aquestes van disminuint a mesura que patim atacs directes.

Ajudes

Com que sabem que és una p*tada haver de tornar a passar-se totes les “pantalles” de nou quan perdem, hem programat algunes Ajudes:

  • Cofres: tenim cofres de Vida, Temps i Escut repartits al llarg del territori, però a priori no sabem què contenen. A més a més, van canviant de contingut aleatòriament al llarg de la Partida.
  • Escut: partim amb 5 Escuts i un Escut ja activat d’inici. Aquest Escut dura 3′ i ens protegeix dels Drons i Coets explosius, però no de les Mines ni dels Drons explosius que protegeixen les bases [iA] secundàries.

So 3D immersiu

Cada objecte emet un so particular. A mesura que anem endinsant-nos en l’Aventura, el reconeixerem més fàcilment i identificarem l’objecte en qüestió… a més a més, si portem auriculars, sabrem d’on provenen i si estan o no a prop.

Parar un moment i tenir el dispositiu mòbil quiet en posició horitzontal i moure’ns en 360º, ens permetrà rebre el so 3D amb total nitidesa i podrem determinar millor d’on prové. O també, mantenint polsat el botó translúcid del “sud” de la Rosa dels Vents que aleshores atura la brúixola i evita el “jittering”.

Interaccions amb altres objectes

Igual que als videojocs, interactuarem amb altres objectes, que poden ser Ajudes, Enemics o Objectius a assolir.

Cada objecte te programada una funció que pot interactuar amb nosaltres segons la nostra proximitat, o el contacte directe, i viceversa.

Game Over

Creiem que aquesta pantalla la veurem sovint… ho diem per pròpia experiència… o no… 😉

De totes maneres, encara que perdem la partida, tindrem la possibilitat de Continuar… però cada vegada que això passi, serà amb més limitacions de Temps i Vides… fins que perdem sense remei i haguem de començar de zero si volem assolir la Victòria.

Guanyar

No deu ser impossible, però sí difícil… encara no ho hem aconseguit…

Cadascú haurem de pensar les nostres estratègies per tal d’assolir els objectius…

La possibilitat hi és… ja ho veureu… però no cal, no? A més a més, si hem activat la compartició OnLine, es veurà molt clar…

Hi ha l’opció de Compartir la nostra Aventura OnLine en temps real i guardar-la a la base de dades dels @PatidorsCE, per poder visualitzar-ho a la web, ja sigui en temps real, o a posteriori. Només cal activar-ho en l’aplicació.

Què compartim?

  • Inici de Partida / i diferents entrades de Partida (data i hora)
  • Estat del Joc: dades de Partida i nom d’Equip en temps real (s’actualitza cada minut)
  • Interacció amb diferents objectes del Joc (coordenades GPS)
  • Track: posició coordenades GPS (s’actualitza cada minut)

Què es visualitza a la web?

  • Classificació Virtual, per ordre de:
    • Base Central [iA] desactivada
    • Bases [iA] desactivades
    • Balises [iA] desactivades
    • Temps total de Joc (menys)
    • Temps restant (més)
    • Vides (més)
    • Continuacions Game Over (menys)
  • Mapa i Track amb interaccions
    • Només visible per nosaltres si no ho compartim (si ho compartim donarem pistes a altres…)

D’altra banda, es pot utilitzar sense connexió a Internet, i les dades de Joc es guardaran al dispositiu mòbil. El Track no.

Aquest joc d’orientació és experimental i per a ús recreatiu. Creat i dissenyat pel @presipatidors a ratets, sense cap més pretensió que satisfer la pròpia curiositat per l’aprenentatge, l’oci, l’estratègia, l’aventura i l’esport.
Cadascú és responsable de l’ús que en faci. Ni el @presipatidors ni el @PatidorsCE no es fan responsables dels danys o perjudicis que l’usuari pugui patir o que aquest pugui causar a tercers, degut al seu ús irresponsable. Cal respectar les propietats privades.

Tot és molt “Friki”… no…? La veritat és que sí… 😉

A mi m’agrada jugar-hi cap a la tarda/vespre, quan es va fent fosc… amb auriculars tot escoltant música i també el so 3D del Joc (si em cal, paro la música). Sense mapa físic, és clar. Tinc totes les eines necessàries “mòbil en mà”…

Em falta una mica d’autocontrol, ja que la meva impaciència o petites distraccions, han resultat fatals i m’han restat Vides i Temps en més d’una ocasió.

És força addictiu, ja que sempre vols més i més… però… Tempus Fugit… 😉

Presi Patidors

Sabem que l’objectiu principal és difícil… el Temps i les dificultats que ens posarà la [iA] ens van en contra… i hem de tenir clar que, tan si se’ns acaba el Temps, com les Vides, guanya la [iA] i tot el món paral·lel s’auto regenerarà al punt de partida i haurem de tornar a intentar-ho… des de zero…

El desenllaç encara està per veure… res està escrit… ho aconseguirem?

Una aventura immersiva on les nocions d’orientació, l’estratègia i el control dels tempos seran decisius. També una mínima forma física, ja que sovint ens tocarà córrer. Canviem el “mapa en mà”, pel “mòbil en mà”.

Nota de la [iA]: ho teniu difícil… jajaja…

La [iA] que us fotrà a kaldu…

L’aventura comença… quan tu vulguis…:

VS

#cosesdelpresi

Es tracta d’un Joc d’Orientació i Estratègia per a dispositius mòbils Android. Per jugar a l’aire lliure amb l’APP com a eina per “transformar” allò virtual en real.

Estic desenvolupant l’APP DisTopik-O Outdoor a ratets perquè m’agrada el tema, tot i no dedicar-m’hi professionalment. Així doncs, ho faig perquè em ve de gust… i em ve de gust compartir-ho amb tothom a qui li pugui interessar, sense cap contrapartida… 😉

Utilitzo la plataforma de desenvolupament i motor de videojocs unity.com, ja que és “facileta”, disposa de moltes eines i suport de la comunitat per resoldre dubtes i/o reaprofitar codi i “Assets”. És gratuïta si les teves aspiracions no són molt grans. Això sí, només ho he publicat per a dispositius Android perquè ho tinc més a l’abast, ja que per iPhone ja es complicava el tema (tot i que seria possible).

Al ser un Joc eXperiemental, pot ser que presenti algun “bug” en l’execució, com ara que en un moment donat, el Joc vagi lent, o el GPS faci salts inesperats… per tant, si us passa alguna cosa d’aquestes, podeu sortir del Joc, ja sigui amb el botó Sortir, o “matant” l’APP i tornar-la a executar tantes vegades com vulgueu, ja que el vostre progrés es va guardant automàticament en la memòria interna del dispositiu…

Si en executar l’APP per primer cop detecteu que no us geolocalitza o algun botó no funciona, “mateu” l’APP, torneu-la a executar, feu un “Reset” amb el botó corresponent, i torneu-hi.

L’APP està en procés de desenvolupament, ja que m’hi poso a ratets per distreure’m i no perdre habilitats… de tant en tant faig alguna prova de camp, i vaig polint cosetes i inventant-ne de noves… tot i així, és completament jugable i funcional.

L’aplicació es podrà descarregar des del nostre lloc web:

Estic realitzant una “prova interna” des de Google Play, per tal de publicar-la en aquesta Botiga d’Apps, si hi vols col·laborar, envia’ns un correu a valldelriudebitlles@gmail.com (has de tenir un compte de Gmail per a això).

Permisos que requereix l’APP:

Quan l’executeu, us demanarà permís per accedir a la localització precisa (GPS): digueu que sí “mentre s’utilitza l’aplicació”. També us demanarà permís per accedir al sistema de fitxers (per guardar la Partida): digueu que sí. No sóc un hacker… tranquis… però la [iA]… ai, la [iA]… jajaja… tampoc, tampoc… 😉

android.permission.ACCESS_COARSE_LOCATION, android.permission.ACCESS_FINE_LOCATION, android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE, android.permission.INTERNET, android.permission.READ_EXTERNAL_STORAGE, android.permission.VIBRATE, android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE

En resum: utilitzar el GPS del dispositiu mòbil amb ubicació precisa, per poder geolocalitzar-nos i interactuar amb els objectes geolocalitzats del Joc, accés a Internet per si voleu compartir la vostra Partida OnLine, accés al sistema de fitxers del dispositiu mòbil per poder guardar/llegir les dades de la Partida, i el sistema de Vibració per quan interactuem amb algun objecte, i que el dispositiu mòbil “vibri”.

App optimitzada per a 64 bits des l’API Android 22 a 33 (Android 13).

Els arxius .apk són les apps comprimides i preparades per a instal·lar en els dispositius Android.

Espero els vostres comentaris a valldelriudebitlles@gmail.com i/o a Instagram @presipatidors per a qui vulgui fer de Beta Tester… 😉