Circuits Permanents d’Orientació

Arran dels esdeveniments esportius que hem anat organitzant al llarg dels anys, del coneixement del territori i de l’experiència adquirida, posem a disposició tot un ventall d’activitats per al gaudi de tothom -o gairebé. Us oferim unes experiències esportives i de lleure, que podreu realitzar quan i com vulgueu de manera totalment lliure.

L’activitat d’orientació proposa uns circuits per camins, corriols i entorn urbà mitjançant tècniques d’orientació.

Es compon d’una xarxa de Balises/Fites/Controls permanents o virtuals geolocalitzades, instal·lades en racons característics del terreny. Aquesta xarxa de balises figura en un mapa, acompanyada d’una descripció tècnica i unes instruccions sobre com cercar-los.

Hem intentat que Fites/Balises/Controls, o com les vulgueu anomenar, siguin respectuoses amb el medi, tan a nivell visual, com ambiental.

Presi Patidors

Els Mapes

Els nostres mapes són del tipus Rogaine. Aquests mapes no tenen tant de detall com els de les curses d’orientació competitives. El rogaine és un esport de navegació que es realitza camp a través, tot respectant la normativa de les curses d’orientació i el sentit comú. Els participants han de desplaçar-se a peu amb l’objectiu d’aconseguir, en un temps determinat, la màxima puntuació possible.

Els punts s’obtenen passant per uns controls ubicats en el terreny de competició i marcats en un mapa que serveix de referència per a trobar-los, elaborat específicament per a la prova. L’extensió d’aquest terreny depèn de les hores de durada prevista de la prova. En aquest mapa s’hi reparteixen una sèrie de controls valorats de 3 a 9 punts (el valor queda determinat pel primer dígit del codi del control) en funció de la dificultat física i/o tècnica per accedir-hi.

En el nostre cas, no hi ha límit de temps per a la realització del Circuit que trieu, però sí que hi ha classificació virtual, gràcies al sistema de control de pas que hagueu utilitzat.

No tenim disponibilitat física de mapes. Els mapes us els podeu descarregar gratuïtament en la pàgina del Circuit que vulgueu realitzar, i us els podeu imprimir a casa vostra o en qualsevol copisteria.

La nostra experiència en Organització de Curses d’Orientació:

 • 2006 Duatló d’orientació Sant Pere de Riudebitlles (amb Ortofotomapes)
 • 2007: OrientLleure Torrelavit (afegint un (c)EnigMàrius a cada Fita -amb permís del Màrius Serra)
 • 2015: VDRO Sant Pere de Riudebitlles (solidària)
 • 2016: VDRO Sant Pere de Riudebitlles (Lliga Penedès i solidària)
 • 2017: VDRO Sant Pere de Riudebitlles (Lliga Penedès i solidària)
 • 2018: VDRO Torrelavit (Lliga Penedès i Solidària)
 • 2019: VDRO Canaletes, Cabrera d’Anoia (Lliga Penedès i solidària)
 • 2020: Projecte VDRO Sant Quintí de Mediona aturat pel COVID-19.

Experiència adquirida participant en Curses d’Orientació:

 • Raids d’Aventura
 • Lliga de Curses d’Orientació Gran Penedès i d’altres
 • Rogaines de la Lliga Catalana
 • Curses de BTT-O
 • Entrenaments en Circuits permanents d’orientació
 • Campionat d’Europa de Rogaine 2013 La Llacuna
 • Campionat del Món de Rogaine 2019 La Molina

El primer contacte en Cursa amb l’orientació va ser al Raid EGAN Capellades o Igualada, ara no ho recordo, i seguidament el Rogaine del Vi de 6h a Pacs del Penedès… devia ser cap al 2007 aprox.

Presi Patidors

Conservació dels Circuits Permanents

Com que som del territori, de la Vall del Riudebitlles, aprofitem els nostres entrenaments de Trail o passejades, per anar mantenint els circuits actualitzats i en ordre, encara que no podem estar atents a tot si no ens arriba la informació. Així doncs, si detecteu alguna incidència, ens podeu informar a valldelriudebitlles@gmail.com

Sobretot llegiu-vos bé les instruccions i la web en general, ja que després sereu a lloc, i no sabreu com realitzar l’activitat… En aquesta web no cal destriar el gra de la palla… tot és gra! En qualsevol cas, ens podeu enviar un correu a valldelriudebitlles@gmail.com i mirem de resoldre dubtes…

Presi Patidors

Malauradament, a vegades les Fites ens desapareixen, ja sigui perquè algú ens les treu malintencionadament, o per algú que ignora què són, o per algun propietari gelós del seu terreny, per la meteorologia, deteriorament, o vés a saber… I no ho podem controlar… sovint, tot entrenant, revisem parts dels circuits, i si cal, reposem les Fites, però a vegades se’ns n’escapa alguna, i per això us demanem que si en trobeu a faltar, ens aviseu…

Presi Patidors

No oblideu vestir adequadament per a la realització de l’activitat corresponent… i molt important: la hidratació i quelcom per menjar, sobretot quan faci més calor.

Presi Patidors

Sistemes de Control de l’Activitat

Teniu a la vostra disposició diferents maneres de realitzar el Control de l’activitat:

 • Amb el nostre Sistema de Control de Pas.
 • Amb l’APP GPS Orienteering Run (Gratuïta tan per Android com per iPhone IOS)
 • Mitjançant Targeta de Control manual, que us podreu imprimir en inscriure-us, i anotant-hi els codis de les Fites a boli.
 • Anar al vostre rotllo, mapa en mà, i “registrant” les Fites a la vostra memòria… i prou.

Sistema de Control de Pas (més informació)…

Responsabilitats

En aquesta activitat, com en d’altres, s’hauran de seguir els protocols sobre el Covid-19 que marquin les autoritats competents en cada moment.

Ni l’organització ni els PatidorsCE no ens farem responsables dels accidents o danys personals dels/les participants que siguin conseqüència directa o indirecta de l’activitat en curs, ni dels que aquests puguin causar a tercers, ja siguin propietats, animals o coses.

Cadascú serà autoresponsable i assumirà les pròpies conseqüències en la realització d’aquesta activitat.

Es recomana portar l’equipament adient per a l’activitat, alguna cosa per menjar, i sobretot beguda i vetllar per la seguretat de la canalla.

Us endinsareu en un espai natural, rural i urbà, on la vida quotidiana segueix el seu curs al marge d’aquesta activitat. Sigueu prudents.

Haureu de respectar les regles principals de sentit comú.

Es recomana disposar d’una assegurança esportiva personal tipus FEEC modalitats B o C, o altre d’equivalent.

Circuits Permanents d’Orientació

Si utilitzeu la nostra WebApp de Control de Pas, no hem establert cap limitació de temps ni de nombre de Fites per a realitzar el circuit, a més a més, en algunes Fites disposareu d’informació addicional del lloc.

Si utilitzeu l’APP GPS Orienteering Run:

 • Els circuits modalitat SCORE no tenen limitació de temps però heu de registrar totes les Fites per finalitzar-lo.
 • Els circuits en modalitat ROGAINE, tenen limitació de temps i compta la puntuació.
 • En tots els circuits us podreu descarregar el mapa a l’APP, activar l’assistència en navegació i pausar l’activitat (en Rogaine pausa no).