Circuits Permanents d’Orientació

Arran dels esdeveniments esportius que hem anat organitzant al llarg dels anys, del coneixement del territori i de l’experiència adquirida, posem a disposició tot un ventall d’activitats per al gaudi de tothom -o gairebé. Gràcies als mòbils amb connexió a Internet, el nostre sistema de Control de Pas, i d’altres APPs de tercers, us oferim unes experiències esportives que podreu realitzar quan i com vulgueu.

L’activitat d’orientació proposa uns circuits per camins, corriols i entorn urbà mitjançant tècniques d’orientació.

Es compon d’una xarxa de Balises/Fites/Controls permanents, instal·lades en racons característics del terreny. Aquesta xarxa de balises figura en un mapa, acompanyada d’una descripció tècnica i unes instruccions sobre com cercar-los.

Hem intentat que Fites/Balises/Controls, o com les vulgueu anomenar, siguin respectuoses amb el medi, tan a nivell visual, com ambiental.

Presi Patidors

Organització de Curses d’Orientació:

 • 2006 Duatló d’orientació Sant Pere de Riudebitlles
 • 2007: OrientLleure Torrelavit
 • 2015: VDRO Sant Pere de Riudebitlles (solidària)
 • 2016: VDRO Sant Pere de Riudebitlles (Lliga Penedès i solidària)
 • 2017: VDRO Sant Pere de Riudebitlles (Lliga Penedès i solidària)
 • 2018: VDRO Torrelavit (Lliga Penedès i Solidària)
 • 2019: VDRO Canaletes, Cabrera d’Anoia (Lliga Penedès i solidària)
 • 2020: Projecte VDRO Sant Quintí de Mediona aturat pel COVID-19.

Com que som del territori, de la Vall del Riudebitlles, aprofitem els nostres entrenaments per anar mantenint els circuits actualitzats i en ordre, encara que no podem estar atents a tot si no ens arriba la informació. Així doncs, si detecteu alguna incidència, ens podeu informar a valldelriudebitlles@gmail.com

Sobretot llegiu-vos bé les instruccions i la web en general, ja que després sereu a lloc, i no sabreu com realitzar l’activitat… En aquesta web no cal destriar el gra de la palla… tot és gra! En qualsevol cas, ens podeu enviar un correu a valldelriudebitlles@gmail.com i mirem de resoldre dubtes…

Presi Patidors

Malauradament, a vegades les Fites ens desapareixen, ja sigui perquè algú ens les treu malintencionadament, o per algú que ignora què són, o per algun propietari gelós del seu terreny, per la meteorologia, o vés a saber… I no ho podem controlar… sovint, tot entrenant, revisem parts dels circuits, i si cal, reposem les Fites, però a vegades se’ns n’escapa alguna, i per això us demanem que si en trobeu a faltar, ens aviseu…

Presi Patidors

No oblideu vestir adequadament per a la realització de l’activitat corresponent… i molt important: la hidratació i quelcom per menjar, sobretot quan faci més calor.

Presi Patidors

Si veieu que els Circuits són massa llargs, ja sigui perquè aneu en família i només voleu passar una estona, o no hi voleu passar tanta estona, o no en sabeu prou o no esteu tan en forma, o el que sigui, podeu realitzar-los en part, o en diverses sessions (dies), o el que vulgueu.

Teniu a la vostra disposició diferents maneres de realitzar el Control de l’activitat:

 • Amb el nostre Sistema de Control de Pas.
 • Amb l’APP GPS Orienteering Run (Gratuïta tan per Android com per iPhone IOS)
 • Mitjançant Targeta de Control manual, que us podreu imprimir en inscriure-us, i anotant-hi els codis de les Fites a boli.
 • Anar al vostre rotllo, mapa en mà, i “registrant” les Fites a la vostra memòria… i prou.

Sistema de Control de Pas (més informació)…

RESPONSABILITATS:

En aquesta activitat, com en d’altres, s’hauran de seguir els protocols sobre el Covid-19 que marquin les autoritats competents en cada moment.

Ni l’organització ni els PatidorsCE no ens farem responsables dels accidents o danys personals dels/les participants que siguin conseqüència directa o indirecta de l’activitat en curs, ni dels que aquests puguin causar a tercers, ja siguin propietats, animals o coses.

Cadascú serà autoresponsable i assumirà les pròpies conseqüències en la realització d’aquesta activitat.

Es recomana portar l’equipament adient per a l’activitat, alguna cosa per menjar, i sobretot beguda i vetllar per la seguretat de la canalla.

Us endinsareu en un espai natural, rural i urbà, on la vida quotidiana segueix el seu curs al marge d’aquesta activitat. Sigueu prudents.

Haureu de respectar les regles principals de sentit comú.

Es recomana disposar d’una assegurança esportiva personal tipus FEEC modalitats B o C, o altre d’equivalent.

Circuits Permanents d’Orientació

Més avall hi ha informació sobre les incidències que hem detectat en els diferents circuits…

Incidències detectades:

Actualitzat 25/07/2022

 • En algunes Fites molt exposades al sol, s’ha esborrat la tinta del número i codi de Fita.
 • Els circuits més populars es poden realitzar mitjançant l’App GPS Orienteering Run (vegeu info més amunt).
 • Cap a mitjans de setembre farem una repassada als circuits per a verificar i reposar Fites.