“El Torró”

Circuit Permanent d’Orientació

Orienteering
Circuit Permanent d’Orientació a Peu

Circuit d’orientació a peu per a qui vol (re)descobrir la serra del Torró amb un xic d’aventura.

Presi Patidors

“Fa unes setmanes em van parlar del circuit d’orientació “El Torró” de Sant Pere de Riudebitlles. No estic avesat a fer aquesta mena d’activitat i, acostumat com estic a guiar-me pel GPS, se’m fa difícil de fer servir un mapa. Mica en mica, sense presses, i en diferents dies, he estat capaç de localitzar totes les Fites que hi ha al circuit. Ho he fet a estones, i m’ha distret força. A més a més, he descobert i m’han explicat històries de la Guerra Civil que desconeixia, i de les que encara en tenim restes al territori. Gràcies PatidorsCE per aquest circuit.”

“Pep”, Sant Pere de Riudebitlles

INFORMACIÓ TÈCNICA

Traça la teva Ruta

Fer aquest circuit d’orientació us permetrà (re)descobrir un tros del Camí del Riu i la Serra del Torró (o del Turró). Fer-ne un tast en mode orientació. És un circuit que es pot realitzar en un matí tot passejant al llarg dels seus 12 km aprox., i amb un desnivell positiu d’uns 250m. Exigent en alguns trams, però a l’abast de gairebé tothom.

I cada estació és diferent i apte per a la realització de l’activitat, però les que més ens agraden són la primavera i la tardor.

Tot observant el paisatge, identifica els elements del terreny (camins, edificis, conreus, bosc, rius, etc.), i la seva representació en el mapa. Una vegada t’hagis situat i orientat, planifica un itinerari simple i inicia el camí fins al proper destí.

Ah! No et perdis les diferents panoràmiques que podràs visualitzar al llarg del recorregut. L’objectiu final és trobar totes les Fites, sí, però l’important és el camí: assaborir-lo amb tots els sentits.

Zona d’esbarjo dels “Plataners d’en Soler”, a tocar del Camí del Riu
Barraca de pedra seca d’en Lluís Ribas, a la Serra del Torró
Un dels Controls (Fites) permanents del circuit

M’ho he passat molt bé explorant i dissenyant aquest circuit. He descobert molts raconets i històries que no coneixia.

Presi Patidors

Camins i corriols entre vinyes i bosquets t’acompanyaran anant amunt i avall. Barraques de pedra seca i d’altres en desús i que ens recorden la història agrícola de la zona i vigents testimonis de la Guerra Civil, que en el seu dia serviren d’aixopluc. Al llarg d’aquest circuit, també passaràs per diferents raconets, com el Pèlag Brullidor, seguint el Camí del Riu, un bon indret per remullar-se durant els mesos de calor. La font del Turró, que de ben segur ens explicaria grans històries viscudes. El camí de la Soleia, on les panoràmiques de Montserrat i la serra de Clivilleres són espectaculars. La gran panoràmica que veiem des de la serra del Turró mirant cap a Sant Pere de Riudebitlles, amb el Puig Cúgol i la Malgranada tancant la vall pel sud. I a l’horitzó, la plana Vilafranquina i les muntanyes del Garraf. Tot això i més, esperem que descobreixis tot observant el territori Vall del Riudebitlles amb els teus propis ulls i sensacions.

Alternativa Sistema Control:

A més a més del nostre Sistema de Control de Pas, teniu la següent opció (o totes dues):

Sistema de Control via APP GPS Orienteering Run (gratuïta tan per Android com per iPhone IOS):

ID Circuit a GPS Orienteering RUN: gpsolobby.com (Codi Circuit: jxi3llmi)

Especificacions Tècniques i Descàrrega:

Sant Pere de RiudebitllesMapa PDFMapa JPG+jgwEscala 1:10000 Eq.5m
Codi GPSO: ut6llky7Score TOTES (24 Controls)12 km i 325m D+Entre 2 i 4 hores*
Codi GPSO: jxi3llmiRogaining 2h (24 Controls)Límit 2 hores
*Segons el ritme i perícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *