“La Malgranada”

Dalt del turó de La Malgranada hi ha el concorregut Miravinya “La Cadira”

Aquest circuit permanent d’orientació, es podria dir que és a la zona d’un dels “Patis d’Esbarjo” de Sant Pere de Riudebitlles, tot i que la major part d’aquesta pertany a Torrelavit.

Com a tot arreu, i ja ho hem deixat clar en la portada de la web, hem d’agrair a propietaris, empreses, institucions i entitats, el paisatge el qual ens permeten gaudir amb total llibertat, però també amb responsabilitat i sentit comú.

Com a exponents d’aquest circuit, tenim el Turó de Sant Jeroni, el Pont Nou, el Miravinya “La Cadira”, les vinyes de Jean Leon, Mas d’en Tort, el Pontatge, i de diferents propietaris de la vall, així com la serra del Puig Cúgol i de l’Aguilera. Menció a part, mereixen la panoràmica de 360º del Penedès i més enllà, i com no, el nostre “Skyline” amb la muntanya de Montserrat al nord, de vista omnipresent al llarg de gairebé tot el circuit.

No és un circuit d’orientació difícil en quan a la localització de les Fites, però potser sí en la distància per assolir-les totes en una sola sessió, ja que són uns 18 km i vora 500m D+… el que representa entre 2 i 4 o 5 hores, segons es vagi corrent i/o caminant. És per això que si us ho voleu plantejar en “plan tranki”, i no us voleu empatxar de Fites, us recomanem 3 zones diferenciades per a que ho pugueu realitzar en diferents sessions/dies:

Els colors només diferencien les zones recomanades si no es vol fer d’una sola tirada
 • En verd: Turó de Sant Jeroni, el Pont Nou, el Miravinya “La Cadira” i el torrent Cuitó.
 • En rosa: El Miravinya “La Cadira” i les vinyes del Pontatge, Mas d’en Tort i Jean Leon.
 • En blau: El Miravinya “La Cadira” i les serres del Puig Cúgol i l’Aguilera.

Si no us atreviu a realitzar tot el circuit en una sola sessió, el podeu realitzar en diferents sessions, tal i com hem explicat. En cas d’utilitzar el nostre sistema de Control de Pas via WebApli, si només feu servir una ID d’Activitat per diferents sessions (dies), el crono segueix en marxa fins que registreu el Final. Una altra opció és crear diferents ID d’Activitat per les diferents sessions (dies) en que realitzeu les diferents parts del circuit, i seguir el procediment establert per cada una d’elles.

Recorda que per a obtenir el mapa, primer t’has d’inscriure, i aleshores, te’l podràs descarregar! (més avall)

He realitzat el circuit en una sola sessió, caminant i corrent una mica en pla i baixada, i he trigat unes 3 hores, fent uns 18km i 465mD+… però és clar, jo ja sabia on estaven les Fites… 😉

Presi Patidors

Potser el Repte no és obtenir el millor crono registrant totes les Fites, sinó recorrent la menor distància possible per a assolir-ho, tot respectant la reglamentació de l’orientació, en que els cultius només es poden vorejar o pels passos de vinya dibuixats al mapa, i respectant les propietats privades.

Presi Patidors

La sortida i arribada estan situats en l’aparcament d’autocaravanes de la zona esportiva de Sant Pere de Riudebitlles.

Per aquest circuit hem triat les nostres Fites clàssiques, les quals podrem registrar amb la nostra WebApli, que funciona amb qualsevol mòbil amb Internet 4G i el seu navegador web:

Fita Clàssica PatidorsCE
Control de Pas PatidorsCE

Registrar les Fites amb la WebApli és opcional, però “mola” anar veient la progressió de l’activitat i després les estadístiques, la classificació i el mapa interactiu amb l’ordre de Fites registrades i comparar-lo amb la resta de participants… o també podeu anar mapa en mà, i al vostre rotllo.

Recomanem, sobretot amb bon temps en que anem lleugers/res de roba, que us poseu loció anti-mosquits.

Presi Patidors

La operativa és “senzilla”, ja que es tracta d’un circuit permanent d’orientació de lleure, no competitiu, o sí…, però en qualsevol cas, cadascú ha de ser prou honest/a a l’hora de realitzar l’activitat, per no desvirtuar-la:

 • Inscriu-te per obtenir el teu ID d’Activitat (veure més avall).
 • Descarrega’t el mapa i imprimeix-te’l tal qual en un A-4 en color (també us el podeu imprimir en un A-3, però l’escala del mapa ja no serà correcte, tot i que es veurà millor).
 • A la zona de sortida, escaneja el QR d’INICI dibuixat al mapa, i segueix les instruccions del formulari web.
 • Per a registrar els Controls/Fites/Balises, escaneja el QR CTRLS dibuixat al mapa (amb un sol cop, ja n’hi ha prou), i se t’obrirà una nova pàgina web al teu navegador, que serà la que utilitzaràs al llarg de l’activitat (entre Control i Control, pots bloquejar el mòbil, ja que no registra el teu moviment).
 • Al registrar cada Control, pots veure la teva progressió i informació addicional de la localització, si n’hi ha.
 • En cas de que creieu que no trobeu la Fita en el seu lloc, feu foto i ens l’envieu per correu, indicant data i hora de pas, així ho podrem verificar.
 • Quan vulguis finalitzar l’activitat (quan hagis trobat totes les Fites, o quan ja en tinguis prou i no hi vulguis tornar), a la zona d’arribada, escaneja el QR de FINAL, i segueix les instruccions del formulari web.
 • Per visualitzar la classificació, entre d’altres, pots accedir al cercador d’activitats a la web https://patidors.net/parcorientacio/#cercador
 • Per qualsevol cosa, pots contactar amb nosaltres al correu: valldelriudebitlles@gmail.com

També ens agradaria que, més enllà del tema competitiu, us fixeu en el paisatge, en les panoràmiques, que penseu en quin criteri hem seguit en la localització de cada Fita. I com no, us animem a penjar les vostres fotos a les xarxes socials amb l’etiqueta #valldelriudebitlles! 😉

Una resposta a ““La Malgranada””

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *