Can Rossell BTT-O

Circuit Permanent d’Orientació en BTT-O | MTB-O

Can Rossell de la Serra, Torrelavit

/*F I T E S V I R T U A L S*/

Com que no podem estar al cas de totes les Fites que tenim instal·lades en el territori, per aquest circuit de BTT-O hem optat per les Fites Virtuals… això vol dir que no hi ha Fites físiques en les localitzacions marcades al mapa, i que utilitzarem una APP de tercers, que s’anomena GPS Orienteering Run, amb la qual podreu registrar les Fites mitjançant la geolocalització GPS del vostre mòbil, ja sigui Android com iPhone IOS.

Configuració GPS Orienteering Run:

Pas 1: descarregar l’App: GPS Orienteering Run (versió gratuïta)

Aquesta APP s’executa tan en primer pla com en segon pla, per tant, encara que porteu el mòbil a la butxaca i bloquejat, en principi també us registrarà les Fites, ja que les geolocalitza via GPS. L’APP emetrà un BEEP quan registri una Fita.

Afegir la Cursa a l’APP:

 • COURSES: Apreteu la icona de “+” (a baix a la dreta de la pantalla)
 • Sel·leccioneu Add Course
 • Introduïu el codi de la cursa: uz93lv9s i apreteu Start download… aleshores us apareixerà en la llista de COURSES de l’APP.
 • Descarregar-se el mapa a la APP és opcional, però mola… i ajuda, en algun moment… 😉 …però atenció: el mapa més actualitzat sempre serà el que us podeu descarregar de la web i imprimir!!!

Pas 2: Abans d’iniciar el Circuit (Courses)

Doneu permís a l’APP per a utilitzar la Ubicació Precisa del dispositiu mòbil, opció SEMPRE, si no, quan bloquegeu el mòbil no s’executarà en segon pla i no registrarà les Fites.

Settings:

 • User: Registrar el teu usuari
 • Punching distance = almenys 10 metres (és el radi de la geolocalització via GPS en que registrarà la Fita).
 • Disable auto-start: Activat (quan vulgueu iniciar, apreteu la icona d’inici amb el dit, si no, s’iniciarà automàticament si us geolocalitza en la sortida).
 • Keep display on: Activat (si us heu descarregat el mapa a l’APP i porteu el mòbil al manillar i actiu, si no, no cal).
 • Les altres opcions són al vostre gust.

Pas 3: Ja heu sel·leccionat el Circuit…

 • Apreteu RUN THE COURSE per a iniciar l’activitat…
 • Apreteu, a la dreta de la pantalla, els 3 puntets i…
 • Orienteering Support: podeu activar o no les opcions disponibles.
 • Settings: idem.
 • Abort course: Aborta la cursa i la elimina.
 • Pause course: Pausa la cursa per poder continuar en una altra ocasió.
 • Ara ja podreu iniciar l’activitat pitjant manualment el START o geolocalitzant-vos en la SORTIDA, segons hagueu configurat l’APP. Per FINALITZAR, el procediment serà el mateix.

Al no haver-hi Fites físiques, hem de confiar en la geolocalització del nostre mòbil amb GPS, que pot variar segons el model i cobertura d’aquest. Tot i així, l’important és que us ho passeu bé localitzant els raconets que us hem marcat al mapa, tan si els registreu amb la APP, com si no. De fet, sé d’alguns participants que han fet el circuit per lliure, només amb el mapa i sense l’APP. Amb el meu mòbil Ulefone Armor X5 (2019) m’ha geolocalitzat a la perfecció.

Presi Patidors

A la següent web podeu trobar els resultats de la Cursa -i també en l’apartat RESULTS en l’APP, amb el codi uz93lv9s corresponent a aquest circuit: gpsolobby.com

Possibilitat de realitzar l’activitat en diferents sessions. Raconets amb panoràmiques excepcionals…:

ATENCIÓ: Precisament la Fita 87 (14 en el GPSO), que és la que mostren les imatge superiors, el propietari ha restringit l’accés en aquest bosquet, i per tant, l’haureu de registrar en mode “manual”, ja que no hi podreu accedir. Desconeixem el motiu de la restricció.

El Mapa d’Orientació BTT-O

Modalitat TOTES en qualsevol ordre (totes les Fites sense límit de temps), ja que volem que les visiteu totes!!! 😉

En la Classificació Virtual, guanya qui menys temps i menys quilòmetres triga en registrar-les totes.

El circuit d’orientació consta de 30 Fites, que es poden registraren qualsevol ordre, amb sortida i arribada a Can Rossell de la Serra. Per finalitzar el circuit s’han de registrar TOTES les Fites -sense límit de temps, però no caldrà que sigui d’una tirada, ja que es permet pausar l’activitat i continuar un altre dia. Hi ha força pista i algunes trialeres. El quilometratge està sobre els 25-30 km, depenent del traçat que decidiu, i el desnivell positiu sobre els 500 metres. El terreny sobretot són vinyes i alguns prats, amb bosquets repartits arreu i amb panoràmiques excepcionals.

Caldrà rumiar bé el traçat òptim, ja que hi ha Fites repartides arreu del mapa, i de mal traçar… no és el mateix baixar una trialera “guapa”, que haver-la de pujar…

Tanmateix, en l’APP, les Fites us apareixeran com a Cercles amb un número de l’1 al 30 (Fites a geolocalitzar per a registrar), que no es corresponen amb la numeració del mapa d’orientació (un cop s’han registrat, queden marcats per una “X”). La numeració de les Fites en el mapa s’ha fet així per quan proposem la modalitat Rogaining (amb limitació de temps i puntuació màxima).

Descàrrega MAPA

Recordeu que el mapa que us baixeu a l’APP GPS Orienteering Run, no és el més actualitzat. A més a més, els números de Fita de l’APP i del mapa imprimible, no es corresponen, només la geolocalització. El mapa més actualitzat és el que us podeu descarregar i imprimir, que és el que heu d’utilitzar. Última actualització: 08/07/2022

Us podeu descarregar el Mapa d’Orientació BTT-O en format .PDF i imprimir-vos-el a casa o a la copisteria en format DIN A-4 o DIN A-3:

Cliqueu aquí per la descàrrega del Mapa en DIN A-4 (Escala 1:15.000), o en la imatge del mapa. Ideal per a impressió casolana.

Cliqueu aquí per la descàrrega del Mapa en DIN A-3 (Escala 1:11.000). Ideal per a impressió en copisteria. Millor lectura en ruta.

El Portamapes: És un suport pel mapa que s’ubica al manillar. Serveix per portar el mapa sempre a la vista i tenir les mans lliures per poder ciclar, i si és giratori millor. (http://btt-o.blogspot.com/p/el-portamapes.html). Hi ha molts models comercials, cutres de 5 euros (https://www.decathlon.es/es/p/portamapas-bicicleta/_/R-p-365?mc=2404604&c=NEGRO) a models molt cars i professionals. Si no ho voleu comprar, feu-vos-ho vosaltres mateixos amb un cartró que farà de suport, unes brides per lligar-lo i unes pinces per fixar el mapa al cartró. Vosaltres decidiu, però anar amb bicicleta amb un mapa a la mà no és gaire pràctic… (info by https://cep.cat/activities/btt-o-penedes/)

Havent registrat totes les Fites en diferents dies per comprovar si la geolocalització era correcte, la sensació és que es tracta d’un bon circuit d’orientació, que et fa rumiar, ja que, com hem comentat, no és el mateix baixar una trialera, que haver-la de pujar. I el paisatge, oh, què us haig de dir… 100% Penedès amb Montserrat de fons gairebé tota l’estona. Territori molt ben cuidat pels diferents propietaris de les vinyes.

Presi Patidors

Ja sé que quan es va amb el crono al cul, no s’està gaire per mirar el paisatge, però sí que m’agradaria que de tant en tant, aixequeu el cap i mireu al vostre voltant i més enllà, i us pregunteu quin criteri hem establert al dissenyar aquest circuit…

Presi Patidors

Ei, i feu-nos publicitat a les vostres xarxes socials!!! #valldelriudebitlles Gràcies!!! 😉

Per qualsevol dubte, ens podeu preguntar deixant un missatge en aquesta mateixa pàgina, o a valldelriudebitlles@gmail.com

Ànims!!! Pedals i Aventura!!!

6 respostes a “Can Rossell BTT-O”

Hola,
Una pregunta. la definició de la característica de la fita (si es un arbre, roca, una cruïlla…) que apareix al mapa imprimible, es pot veure en l’aplicació app?

Bones, nop… en l’APP només es veu el cercle de la Fita amb un número, que a més, no es correspon amb el mapa d’orientació, ja que van de l’1 al 30 (Fites) a geolocalitzar (registrar).

Respon

Moltes gràcies per aquesta iniciativa, he pogut gaudir d uns racons únics.
Es un mapa per fer amb calma i molt concentrat.
Gràcies Presi.

Circuit magnífic per practicar l’orientació en BTT. Divertit i entretingut. Alguna pujadeta que et fa baixar de la bici, depén de l’elecció feta, però molt recomenable de fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *