Cursa Popular d’Orientació en BTT

Diumenge 18 de juny de 2023

Orienta’t – Pensa – Traça la ruta – Pedala

-Moltes Gràcies!

Moltes gràcies a totes i tots els participants, col·laboradors i patrocinadors, institucions i voluntari@s!

Benvinguda pluja, però avui no tocava, coi! El Meteocat ens l’ha ben jugada, ja que no l’esperàvem i no vam preveure uns millors mapes o la seva protecció… preguem ens disculpeu per aquest fet, ja que ha condicionat la majoria de participants en el seu resultat.

Tot i així, esperem que us ho hagueu passat molt bé, amb una bona dosi d’Aventura que de ben segur recordareu… 😉

Un cop més, moltes gràcies per la vostra confiança i esperem retrobar-nos a les Curses… i no perdeu de vista aquesta web, ja que encara hem de penjar les Fotos que hem pogut fer, i d’altra informació. La Classificació la podeu visualitzar en la WebApli que se us obrirà clicant la següent imatge -i llegiu com funciona:

Àlbums de Fotos

Degut a la meteorologia adversa, vam fer les fotos que van ser possibles:

Circuit Permanent GPSO

Mira que som bona kanalla que, com que el dia de la Cursa la pluja va malmetre els mapes i no vau poder esplaiar totes les vostres capacitats físiques, tècniques i d’orientació, hem afegit 3 modalitats de Cursa amb el mateix Mapa al GPSO (l’APP GPS Orienteering).

Primer de tot, si no tens el mapa de la Cursa BTTO23 Torrelavit, te’l pots descarregar en format .jpg clicant aquí (8 MB), i el pots imprimir en qualsevol copisteria en format A3. Si te’l vols imprimir a casa en format A4, recorda que aleshores l’Escala del mapa serà 1:25.000 (tot es veurà encara més petitó). Si el vols en format .pdf en millor resolució, el pots descarregar aquí (12 MB).

Si no tens instal·lada al mòbil l’APP GPS Orienteering Run, te la pots descarregar gratuïtament tan per Android com per iPhone. En aquest enllaç, en l’apartat GPS Orienteering, t’expliquem com funciona, i com hi pots afegir els nostres circuits.

Atenció: la sortida/arribada amb el GPSO és al carrer de Les Escoles, no als pins, com a la Cursa. I la Fita 72 del Molí Xic, és al camí abans d’entrar al seu recinte, per raons de propietat privada, tot i que segur que us deixen entrar a donar un cop d’ull a “la mà“.

BTTO Torrelavit 3h Rogaine

Codi GPSO: 096jl2du

Aquest circuit és per a qui el dia de la Cursa del 18 de juny de 2023 no va quedar satisfet/a amb el seu resultat, i vol provar un altre cop… 😉

Les Fites puntuen igual que en la Cursa del 18 juny 23, i el temps límit és el mateix: 3 hores. Les punxades manuals no penalitzen, però per cada minut tard, penalitza -2 punts.

Es permet descarregar el mapa en la APP GPSO i el mode Orienteering Support.

BTTO Torrelavit 4h Rogaine

Codi GPSO: o9ajlb4x

Aquest circuit és per a qui vol intentar registrar totes les Fites, però veu que en 3 hores és impossible, però que en 4 hores… mmmh… potser sí… qui sap… 😉

Les punxades manuals no penalitzen, però per cada minut tard, penalitza -2 punts.

Es permet descarregar el mapa en la APP GPSO i el mode Orienteering Support.

BTTO Torrelavit Totes

Codi GPSO: i9xjl3dx

Aquest circuit és per a qui vol registrar totes les Fites sí o sí, encara que sigui en diferents sessions.

Es permet fer pausa i reprendre en el mateix punt del mapa en una altre ocasió, tantes vegades com es vulgui.

Es permet descarregar el mapa en la APP GPSO i el mode Orienteering Support.

BTTO Torrelavit F15 (Scatter-O)

Codi GPSO: nh8jly64

Aquest circuit és un REPTE: Aconseguir registrar les 15 Fites amb millor puntuació, en el menor temps possible… i així constarà en la Classificació Virtual del GPSO. 😉

Tots aquests circuits els podeu realitzar tantes vegades com vulgueu i quan vulgueu… recordeu que les Fites físiques no hi són… són Fites Virtuals Geolocalitzades amb l’APP GPS Orienteering! 😉

O també podeu anar al vostre rotllo mapa en manillar, i fer el que vulgueu i us vingui més de gust, és clar… 😉

Clica per a conèixer les Últimes Notícies:

El Patidors CE en col·laboració amb l’Ajuntament de Torrelavit, hem organitzat la Cursa d’Orientació en BTT per la Vall del Riudebitlles 2023, amb sortida i arribada a Torrelavit, Alt Penedès Nord.

Aquesta cursa forma part i puntuarà a la Lliga BTT-O Penedès 2023.

Lliga BTT-O Penedès
Orientació en Bicicleta de Muntanya

3 Curses Populars
Orientació en Equip

Més informació sobre BTT-O / MTBO…

Font: Viquipèdia

Xarxes Socials:

En aquests perfils socials públics anirem penjant informació rellevant sobre la Cursa… 😉

Instagram @presipatidors
Instagram @lligabttopenedes
Instagram @marcacrobat (Mark)
FB Valldelriudebitlles.cat

Presentació

Vall del Riudebitlles BTT-O

Havent organitzat curses d’orientació a peu per la Vall del Riudebitlles i rodalies des de 2015 fins 2019, heu estat força gent que ens heu insistit en organitzar-ne una en BTT… Finalment ens hi hem decidit, i esperem poder complir les vostres expectatives, així com nosaltres esperem la vostra participació i que tot plegat esdevingui una bona eXperiència per a tothom.

En el següent enllaç podeu veure un resum de les edicions d’orientació a peu que hem organitzat: Vall del Riudebitlles O-Peu

Presi Patidors

Així doncs, es tracta d’una cursa popular d’orientació en bicicleta de muntanya, per equips o individual, amb sortida i arribada a Torrelavit. L’objectiu de la Cursa és que cada equip planifiqui la seva ruta per tal d’assolir la màxima puntuació en el mínim temps possible, sense sobrepassar el límit de temps establert per la competició. Cada Fita te una puntuació entre 3 i 9 punts, segons la dificultat o criteri de l’organització, i l’estratègia que segueixi cada equip segons les seves capacitats tècniques i físiques, en determinarà el seu resultat.

La cursa ha estat dissenyada per a tots els públics amb ganes d’aventura: vosaltres decidiu el vostre nivell d’exigència i competitivitat… i quilòmetres a recórrer…

No en tens “ni idea” de BTTO? Tranki:

 • 15 minuts abans de la sortida us donarem el vostre mapa d’orientació específic per BTT (un per persona). Aleshores, el primer que heu de fer és posar-lo sobre una superfície (normalment al terra) i encarat al Nord (amb la brúixola si en teniu o pregunteu on és el Nord).
 • L’escala del mapa és important, ja que ens diu que 1 cm de distància sobre el mapa, equival, en el nostre cas, a 175m en paisatge real (mapa Escala 1:17.500).
 • Tot seguit heu d’identificar els camins i corriols, que són unes línies negres, algunes són discontínues, i unes més gruixudes que d’altres.. sí, per on podeu pedalar!
 • També hi ha les corbes de nivell. Això és el pendent del terreny (o desnivell): o puja o baixa. Qui en sap molt, ho visualitza en 3D a simple vista i tot, com si el mapa cobrés vida. No és el nostre cas, tampoc. Així doncs, ens hi hem de fixar bé: com més juntes són les línies de desnivell, més pendent, ja sigui cap amunt o cap avall. És important saber diferenciar una muntanya d’un barranc.
 • Els colors i dibuixos del mapa també són importants: vinyes, prats, boscos, edificis, tallats, camins prohibits, zones prohibides, rius i torrenteres, arbres, camps de fruiters, horts, etc. Tot això ens ajuda a identificar l’entorn per on ens movem.
 • Si encara no us heu espantat del tot, sou com nosaltres: us agrada l’aventura i aprendre noves eXperiències! Seguim…
 • Ara toca traçar una ruta d’inici per anar trobant les primeres Fites i calcular més o menys la ruta que ens agradaria realitzar. No passa res si anem modificant sobre la marxa, ja que el crono i les pròpies capacitats tan físiques com tècniques, ens faran recalcular la ruta en més d’una ocasió. Això li passa a tothom!
 • Vinga, ja podeu posar el mapa sobre el suport porta mapes del manillar i pinçar-lo bé per a que no se us escapi amb la velocitat, i esperar que donem la sortida!
 • Val, si en 15 minuts heu tingut temps de tot això, és que sou uns i unes Cracks!!! Jajaja… sobre la marxa és com se n’aprèn… no patiu, nosaltres també ens equivoquem sovint, aleshores, si ens trobem perduts i no sabem on som, el millor és tornar a un punt on sabem on som del mapa, i tornar a traçar ruta… i santornem-hi!
 • Segur que us ho passareu molt bé! Recordeu: Orienta’t – Pensa – Traça la Ruta – Pedala 😉

Si no en tens ni idea… cap problema… prova-ho i t’hi enganxaràs! A nosaltres ens va passar… 😉

Presi Patidors

Localització:

Aparador turístic i comercial

Volem agrair el suport, col·laboració i patrocini de les empreses i comerços de la Vall del Riudebitlles i més enllà, que ens ajudaran a que aquesta Cursa Popular esdevingui un bon aparador turístic i comercial pel territori.

Estem flipant amb el suport i col·laboració que estem rebent de les empreses i comerços de la zona i més enllà… Moltes Gràcies!!!

La Organització

Clica per conèixer els nostres Col·laboradors i Patrocinadors:

La Vall del Riudebitlles

La Vall del Riudebitlles destaca per les seves vinyes i prats entre bosquets i torrents, el seu patrimoni rural i cultural, el comerç i la industria vitivinícola i paperera i la seva relació amb l’aigua… una vall encaixada entre la serra de Collderes al nord i la serra del Puig Cúgol al sud, i amb el Riudebitlles que la travessa d’oest a est. Una extensa xarxa de camins rurals i de vinya, i alguns corriols, us exigiran rumiar una bona estratègia per tal d’assolir la millor puntuació possible. El desnivell de la zona no és considerable, però sí que és força trenca-cames. Torrents i bosquets us faran anar fent ziga-zagues pel territori per tal d’anar a cercar les Fites.

Hi ha algunes trialeres… i no és el mateix baixar-les, que pujar-les…

Presi Patidors

Segurament ja coneixeu la zona per altres curses d’orientació a peu que hem organitzat, i no fem cap “spoiler” dient que hi ha molta vinya, torrents i bosquets, el Camí del Riu, i prou muntanya… però en l’orientació en BTT les distàncies entre Fites són més llargues, sobretot les més allunyades de la sortida/arribada -amb més puntuació, oferint així un repte extra pels equips més competitius i/o més agosarats.

Informació Tècnica

 • Organització: Ajuntament de Torrelavit en col·laboració amb el Patidors CE.
 • Tipus Cursa: MTB-O Rogaine 3 hores
 • Mapa d’Orientació Escala 1:17.500 (1cm mapa = 175m real) Equidistància 5m en DIN A-3 en color (paper estucat 130gr. no impermeable).
 • Un Mapa per participant.
 • Marcatge Fites: una Targeta de Control per Equip (en paper Picofilm impermeable) i Fites amb Pinça Tradicional.
 • 34 Fites/Balises.
  • Hi haurà una Fita de 10 Punts, gentilesa de: Patidors.net
 • La Cursa està pensada per a que no es puguin registrar totes les Fites en 3 hores, obligant així a rumiar una bona estratègia… però qui sap, sempre ens sorpreneu…
 • El quilometratge el decidiu vosaltres, però registrar totes les Fites són uns 50 km i uns 1200m D+ (segons la ruta òptima que hem pensat nosaltres…).
 • Hi haurà moltes més Fites “a prop” de la zona de sortida/arribada, però les que puntuen més són les més allunyades i disperses.
 • Categories: Homes (HO), Dones (DO), Mixta (MX), Familiar (FA) -almenys 1 membre de l’equip menor de 15 anys, Individual (IN), E-Bike (EB).
 • Podis: 3 primers de cada categoria.
 • *Puntuable a la Lliga BTTO Penedès 2023: HO, DO, MX.
 • Sense avituallament en cursa, només a l’arribada.
 • Zona de competició oberta al trànsit i la vida quotidiana.

ATENCIÓ:

 • En competició: No es permeten bicicletes elèctriques en les categories: HO,DO,MX,FA, només en INdividual i Equips EB.
 • No puntuable Lliga: Categories (IN)Individual i (EB)E-Bike

PUNTUACIÓ Lliga BTT-O Penedès:

 • Equip: Punts Equip Participant Cursa * 100 / Punts Equip Guanyador Cursa
 • Categories que competeixen en la Lliga: HO, DO, MX.
 • No competeixen: FA, IN, EB i organitzadors Curses.
 • Cal participar en totes les curses de la Lliga.

Programa

 • Diumenge 18 de juny de 2023
 • Zona Competició: Torrelavit, Zona Esportiva (els pins de les escoles).
 • Horaris:
  • A partir de les 7:00 Gestió Inscripcions.
  • 8:30 Briefing (zona sortida).
  • 8:45 Entrega de Mapes (zona sortida).
  • 9:00 SORTIDA en massa.
  • 12:00 ARRIBADA sense penalització.
  • 12:30 Tancament de Meta.
  • 13:00-13:30 Entrega Trofeus i sorteig d’obsequis.
  • 15:00 Tancament Esdeveniment Esportiu.

Penalitzacions:

 • Fins a 1 minut = 1 punt
 • De 1 a 5 minuts = 5 punts
 • De 5 a 10 minuts = 10 punts
 • De 10 a 15 minuts = 15 punts
 • De 15 a 20 minuts = 20 punts
 • De 20 a 25 minuts = 25 punts
 • De 25 a 30 minuts = 30 punts
 • Més de 30 minuts = desqualificació.

Classificació

La classificació s’anirà actualitzant en línia a mesura que anem entrant els resultats de les vostres Targetes de Control a la nostra base de dades a mesura que aneu arribant, i que podreu visualitzar en tot moment amb la nostra WebApli:

Qualsevol incidència o errada que detecteu, ens la comenteu el més aviat possible per tal de que la puguem solucionar i no la caguem en l’entrega de Trofeus…

Reglament

 • Com a cursa popular, el joc net és el principi fonamental d’aquesta cursa, per tant totes les persones que participin s’hauran de comportar amb esportivitat i honestedat.
 • Tots els membres de l’equip han de mantenir-se agrupats, separats com a màxim 20 metres de distància entre si. A l’arribar a meta, cal esperar a l’últim component de l’equip per lliurar la targeta de control.
 • Aquells equips que perdin la seva targeta de control seran desqualificats.
 • Utilitzar GPS, altímetre o ajudes diferents del mapa i la brúixola, queda prohibit. També està prohibit utilitzar qualsevol mitjà de transport motoritzat. Es permet enregistrar el Track amb qualsevol aparell GPS mentre no es contradigui amb l’esmentat.
 • Els equips no podran rebre ajuda externa, ni de la resta d’equips, exceptuant els casos de lesió o perill manifest.
 • Qualsevol participant que es vulgui retirar ho haurà de comunicar immediatament a la organització.
 • En el cas de desaparició d’una fita o control, una fotografia del lloc on era aquest control validarà el pas pel mateix. L’organització decidirà si aquest control s’anul·la o no i/o en quines condicions afectarà a tots els participants.
 • Sobre el terreny, les persones competidores hauran de ser tan silencioses com sigui possible i respectuoses amb el medi ambient.
 • Zona de competició oberta al trànsit i la vida quotidiana. Per tant, s’han de respectar les normes de circulació, les propietats privades i fer ús del sentit comú en general.
 • Tots els/les participants i voluntaris disposaran d’una assegurança esportiva per la cursa, independentment de la que puguin disposar personalment (tipus FEEC C, FCOC, etc.). En cas d’accident, cadascú podrà gestionar l’accident amb l’assegurança que li sembli més oportuna, i de mutu acord amb l’organització.
 • L’organització no es farà responsable dels accidents que puguin patir o ocasionar els participants, ja sigui a persones, objectes o animals que no estiguin coberts per l’assegurança esportiva contractada per l’organització.
 • Tot i que la zona de sortida/arribada estarà delimitada, caldrà tenir cura de la bicicleta pròpia, ja que no hi haurà servei de vigilància. L’organització no es farà responsable de cap robatori de bicicletes o altres objectes.
 • Tothom que hi participi accepta de cedir els seus drets d’imatge a l’organització per a ser utilitzats o publicar lliurement qualsevol fotografia o vídeo gravats en el context de la cursa.
 • Els menors d’edat podran participar a la cursa amb una autorització prèvia per participar a la cursa, que podran formalitzar el mateix dia de la competició en retirar el dorsal.
 • L’organització facilitarà uns telèfons de contacte per a qualsevol emergència.
 • Es permet la participació en qualsevol tipus de bicicleta, tot i que els equips o individuals amb alguna E-Bike no tenen podi.

Inscripcions

Inscripcions TANCADES

Equips inscrits:

El Cartell de la Competició

Organització i suport tècnic:

Ajuntament de Torrelavit
Nosaltres posem les Fites “HappyFlowers”…
Nosaltres posem les Fites “HardCore”…

Col·laboradors:

Als nostres patrocinadors i col·laboradors, moltes gràcies!

Cliqueu en els logos per a més informació… l’ordre dels logos no altera la seva importància…

Territori Vall del Riudebitlles i rodalies: Sant Pere de Riudebitlles i Cabrera d’Anoia (Canaletes)
Sant Pere de Riudebitlles
Torrelavit
Torrelavit
Torrelavit
Torrelavit
Sant Sadurní d’Anoia
L’estanc de la Nuri, Torrelavit
Torrelavit
Sant Pere de Riudebitlles
Torrelavit
Vilafranca del Penedès

Una resposta a “Cursa Popular d’Orientació en BTT”

Quina passada de cursa passada per l’aigua i el fang. Ara només queda esperar a la següent de la lliga i que el presi dels patidors en faci la cursa virtual amb aplicació móbil per poguer tornar a entrenar en aquesta zona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *